Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Blog je výborný a plně s ním souhlasím. Jen bych prosil nezaměňovat pojmy Evropa a EU. EU zabírá méně než 40% plochy evropského kontinentu a má cca 2/3 z celkového počtu obyvatel Evropy. Evropská unie chválabohu ještě nestačila zachvátit celou Evropu a doufám, že se tak nestane nikdy.

3 0
možnosti

....... trochaj smola na "bývalého spolužáka",- jak přemítám - tak přemítám, ale jediný můj spolužák (lopaty, jezevci, umělci, inteligence aj kávarenští povaleči) by Váš názor nerozporoval, naopak,- pěkně byste si pokecali !R^

2 0
možnosti
Foto

Článek naprosto vystihuje moje pocity R^

6 0
možnosti
Foto

U faktů a matematických jistot vedoucích k tzv. "katastrofickým scénářům" nezáleží na tom, zda jim někdo "věří nebo nevěří". Tam to není žádnou otázkou víry, ale věcí racionální úvahy a poznání a prostě se tak stane.

Předpokládám, že jste svému spolužákovi vysvětlila, že to je i tento případ imigrační krize.

4 0
možnosti
Foto

To že šlo věřit ministrovi zemědělství Durišovi, tak to vyplývá z toho, že se tak vskutku nestalo a ani stát nemohlo.  Z hlediska vlastnických práv byly JZD zcela něco odlišného od sovětských kolchozů. Těm věnoval zestátněnou půdu Stalin do vlastnictví, družstevníci se sdružili jako soukromí vlastníci půdy ke společnému hospodaření. Kdo neměl podíl, tak ten si vstup do družstva musel zaplatit (viz film Mezi námi zloději).

A vůbec nejlepší naplněnou prognózu, kterou jsem kdy četl se jmenuje V budoucím sociálně demokratickém státu, kterou jsem přetiskl na svém blogu. Jsou v ní v kostce celé dějiny 20. století, i když vyšla v češtině na jeho počátku.

0 0
možnosti
Foto

Když už jste kolchozy a JZD pojal z hlediska majetově-právních vztahů, tak velice pochybuji, že by kolchozům věnoval půdu osobně Stalin. Půda byla státním vlastnictvím, takže kolchozům musela být opět předána státem prostřednictvím parlamentu, který tento akt uzákonil. Z hlediska logiky byla půda v ČSR v podstatě vyvlastněna, protože jiná možnost než vstoupit do JZD neexistovala. Vlastně existovala - nástup do kriminálu pro ty, kteří odmítli vstup do JZD.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS