Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

multikulturista

8. 3. 2011 15:05
Tristni prispevek

tristni absolventky politologie. Ceska pravice by s odborniky vaseho razeni daleko nedosla. Prostudujte si politicke systemy s primou volbou (napr. dvoukolovy system francouzskeho typu a konstitucni pravidla 5. republiky a strategie predvolebnich kampani... V pripade, ze na to nemate potrebnou intelektualni energii, venujte se pouze cinnosti, ktera vam umozni nakup kabelek znacek Gucci, Louis Vuitton apod.

0 0
možnosti
K

kattta

8. 3. 2011 17:04
Re: Tristni neznalost diskutujícího

Studovat v souvislosti s přímou volbou v ČR "např. dvoukolovy system francouzskeho typu a konstitucni pravidla 5. republiky" není úpně to pravé ořechové. Evidentně vám uniklo, že ČR na ROZDÍL od Francie nemá, opakuji nemá poloprezidentský systém, ale systém parlamentní a na ten se vztahují jiné mechanismy volby prezidenta i jeho kompetencí. Takže pokud je tady někdo tristní, autorka článku to nebude...

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

7. 3. 2011 22:40
Naprostý souhlas, autorko

R^

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

7. 3. 2011 22:52
Zapomněla jsem napsat důvody,

prostě vnímám, že většina Čechů "miluje" populisty a Osobnosti. O populistech je škoda mluvit, ti nalžou lidem cokoliv, jen pro své preference a Osobnosti - to jsou většinou teoretici, kteří umí mluvit či psát idealistické texty, většinou hledají nějaké třetí cesty k "lepším zítřkům", lákají lidi na utopie a ti jsou pak časem zklamaní a podezírají kdekoho, že vůči jejich idolovi kují intriky. Pak je z toho "blbá nálada". I toho Hitlera lidi volili, jak už tu kdosi podotkl, lidi sedli na lep Maovi, Pol Potovi a jiným Osobnostem.  Je to nezničitelná lidská hloupost.

0 0
možnosti

enrique

7. 3. 2011 10:08
Nesouhlasím

Přímá volba ubere politickým stranám prostor ke kupčení. Všechny dosavadní volby hlavy státu toto v nemalé míře předváděly.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

8. 3. 2011 15:08
Re: Nesouhlasím

přesně tak.....volba samotná nedopadne pravděpodobně ani zásadně jinak než v parlamentu, ale už to, že za to nic nevyšmelí, stojí za to.;-)R^

0 0
možnosti
AM

sedlak ve svete

4. 3. 2011 11:26
PREZIDENTA PRIMO

a dat mu pravomoc sestavit vladu. Parlament pouze na schvalovani zakonu a nic vic. Kdo chce do parlamentu musi prokazat predem ukoncene pravnicke vzdelani a min. 10 letou pravni praxi.

Hlavne volit jedince a ne strany kdy se vyuzije nastrcenych a stare kadry zustavaji.

Ale co to chce nejvic v CZ, tak to neni ani tak parlament a vlada, to je redukce uredniho simlika, ktery nam pomalu prerusta nad hlavy.

0 0
možnosti
SHI

sir Humprey IX.

4. 3. 2011 9:59
Kdyby byla přímá už minule, tak byl Klaus zvolenej

už v prvním kole bez toho socansko mafiánkého posílání patron.

0 0
možnosti
J

jarek1

4. 3. 2011 9:37
Přimou volbu nechci.

Zasadně jsem proti přime volbě ta nic neřeši protože v teto republice je to upně jedno kdo na tom hradě bude sedět.!!

0 0
možnosti
PH

pheinzl

4. 3. 2011 9:25
Přímá volba a politologie vůbec

Reagovat na článek i na příspěvky, třeba Studánky by se dalo dlouze. Jen stručně ... za mne přímá volba také NE ... i když si to většina občanů přeje (Ona by si většina občanů přála neplatit žádné daně, neplatit žádné politiky .. a také to neprojde v zastupitelské demokracii).

Nezkoumal jsem detailně, ale návrh, co předložili, je typicky česká cesta ... lid si žádá přímou volbu, tak jí zavedeme, ale očešeme pravomoce (kontrasignace na všechna prezidentská rozhodnutí apod.) To je v rozporu s pravidly, která všude ve světě jsou. Přímo volený prezident  chce pravomoci větší, bojuje proti vládě, protože ta je ve volbách volena nepřímo .. zatímco on má mandát přímo z vůle lidu .

Přímá volba je jen zbytečná šaškárna .. vůbec bych se ale nebál toho, jaká jména se v přímé volbě objeví. Jména, která zmiňuje Karolina, se tam objeví tak jako tak .. přímá nepřímá. Švejnara si vytáhnou socani, Bobošíková se vecpe kamkoliv, zase ke komunistům ;-) Fischer by mne osobně ale vůbec nevadil.

0 0
možnosti

studánka

4. 3. 2011 9:49
Re: Přímá volba a politologie vůbec

Mám za to, že příliš podceňujete většinu občanů, ba dokonce je zde vidět náznaky pohrdání onou většinou. Myslím si, že ti občané, kteří by si nepřáli platit žádné daně, většinu netvoří. Většina občanů totiž nikdy není tupý, zmanipulovaný dav, jaký je možno vidět na mítinzích politických stran. Když už jste použil pojem "zastupitelská demokracie" je nutno uvést, že aby demokracie mohla býti zastupitelskou, musí být především demokracií. Přívlastek u pojmu nesmí tento pojem nikterak znásilňovat ani vylučovat jeho základní principy. Souhlasím s Vámi, že to, co je připravováno politiky je šaškárna, ostatně jako vše, co politici předvádějí. Je to úlitba hloupým lidem, aby byli na čas umlčeni. Daleko důležitější je přímá volba (většinový volební systém v souvislosti s referendem) do obou komor parlamentu a i nižších úrovní řízení. To je zásadní, abychom mohli o demokracii (i zastupitelské) hovořit.

0 0
možnosti
MP

Genial

4. 3. 2011 9:21
Hmm...

At uz bude volba jakakoliv, oni se nam politici uz nejak dohodnou jako v  Praze. Nebudme naivni, je to uplne jedno. Kdyz vidim, jak lidi neposlouchaji a staci jen slibovat nesmysly typu  Svejnar: na otazku svych priorit odpovidal, ze se zasadi o duchodovou reformu a prosadi zmeny - ha ha, pekne mimo misu, jako prezident? Lezel jsem smichy pod stolem... Zaplat pan buh za Klause! Aspon vi, kde je hrad na mape.

0 0
možnosti
PH

pheinzl

4. 3. 2011 9:29
Re: Hmm...

Pokud posuzujeme funkci prezidenta podle toho, že se orientuje, kde se Hrad nachází .. tak místo Klause tam může být klidně nějaký pes, který také pozná, kde je doma a trefí z Malé Strany domů.

Zaplať příroda, že se Klausovi a hlavně těm jeho "poradcům" krátí .. jen se obávám, co všechno z Hradu ještě vypadne za moudra

0 0
možnosti
PH

phil.hill

4. 3. 2011 9:20
.

No ja opravdu, ale opravdu nevim, nevim. To je takove slovickareni mhmh.

Ted vazne. Vy si stezujete na to, koho vam spoluobcane zvoli do kraju, poslanecky snemovny atd. Ale zaroven chcete, aby tito zvoleni lide na ktere nadavate volili prezidenta misto prime volby. Davato nejakou logiku ? Typicky zenske uvazovani.

0 0
možnosti
JA

pefben2

4. 3. 2011 9:19
Nenechte së zastrašit

švenaromilcové Vám níže nadávají. Ale já myslím, že máte pravdu. Ne v tom popírání principu volby - to je riziko demokracie - Hitlera také zvolili, nebo ne? Ale v tom, že když není třeba toto riziko podstupovat (a to v případě volby našeho presidenta není), tak proč to činit, že?

P.S. Dráta Vám zvolili třicetikorunáči, aniž by přemýšleli o osobnosti, oni prostě volili třicet.:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Já jsem já - prosím nezaměňovat s kýmkoli jiným:-)

Seznam rubrik